Lämna din förfrågan gratis, enkelt och snabbt!

Var ska projektet utföras?
Vad behöver ni hjälp med?
Kontaktinformation
Genom att skicka förfrågan godkänner du att din kontaktinformation lagras och vidarebefordras till anslutna entreprenörer.
Endast utvalda förfrågningar utan personlig information publiceras på hemsidan (endast län-, kommun- och kommentarfältet).

Hjälp med betonghåltagning, betongsågning eller betongborrning?

Örebro län:

två håltagningar ett 100 och ett 125 genom 320mm betong/sten.

Västra Götalands län:

Håltagning betonggolv för provtagning av betongkärnor. Kärnor ca 10 cm långa, diameter ca 60 mm, i 10-20 punkter, ev torrborrade. Återlagning.
Önskas utfört eftermiddagen den 9/2 eller någon gång den 10/2.

Stockholms län:

Vi ska göra en tak terrass och vi behöver göra 3 st.hål (ca 50-70 mm)
genom tegel mur ca 500mm

Hallands län:

Behöver hjälp att göra 4 hål för ventilation i oisolerat garage (tänker montera ytterväggskåpor). Garaget är byggt av Lindenvillan och har 12 cm tjocka betongväggar. Jag har tänkt mig 16 cm i diameter, 2 högt upp längst in i garage och två lågt ner i garagets sida, nära garageport. Tacksam för snar hjälp.

Betonghus

Betonghus!

Att bygga stenhus med gjutna betongväggar har sina fördelar.

Huset blir stabilt, tryggt och kräver lite underhåll. Stenhus med tung stomme lagrar värme och står emot fukt och blåst. Detta innebär att det ger låga driftskostnader och ett högt andrahandsvärde.

Oavsett om ni bor i Stockholm, Göteborg eller Malmö och behöver hitta en betonghus leverantör eller vill ha hjälp med betonghåltagning så finner bygghjälpen rätt fackman. Fyll i formuläret så kontaktas ni inom kort.

Statyer i betong

Om resan går norr om stockholm ca 67 kilometer anländer man strax till Uppsala. Uppsala är en kommun med ca: 144 000 invånare. Överallt i tätorten finns det statyer som är utsågade i betong och fyller gatorna.

Betonghåltagning i väggar eller spårning!

Håltagning!

Håltagning för nya fönster eller dörrar!

Ni kanske vill ha hjälp med att spåra väggar och golv för rördragning? Ni kanske skall borra för ventiler?

 

Vi på Bygghjälpen hjälper dig att finna rätt fackman gällande betonghåltagning!

Enbart diamantverktyg vid betonghåltagning?

Därför är diamantverktyg det bästa verktyget att använda vid betonghåltagning!

Diamant är otroligt hårt och passar därför ypperligt för att göra hål i betong. Alla ämnen som finns har en speciell hårdhet. Denna hårdhet mäts allt som oftas i Mohs hårdhetsskala. Denna skala är baserad på tio naturligt förekommande mineraler. Mineralet talk har hårdheten 1 och diamant är hårdast med ett värde på 10.

Diamant är det absolut hårdaste ämnet som finns naturligt på vår jord idag kan man dock tillverka ett antal material som är hårdare. 

En sågklinga i diamant som änvänds vid sågning i betong eller vid annan betonghåltagning.

 

 

 

Verktyg som används vid betonghåltagning.

Verktyg för betonghåltagning


Vid betonghåltagning finns det en rad olika verktyg/maskiner att tillgå. Det väljs mellan tex. hydrauliska, högfrekvensdrivna, bensindrivna. Det finns möjlighet att jobba både med stationära eller handhållna maskiner.

Det finns även maskiner för effektiv betonghåltagning samt sågning i betong och sten. Yrkesmän som jobbar med betonghåltagning använder sig framförallt av diamanverktyg. Dessa vektyg ser till att arbetet utförs på ett snabbt samt säkert sätt.